Food

DIY | Caramel Frappuccino

De afgelopen dagen is er in ons huis een nieuwe verslaving binnen gekropen. Elke keer wanneer ik de koelkast open doe staat er flesje Starbucks Frappuccino. Heerlijk om een koude ijskoffie te slurpen tijdens die zwoele warme avonden op balkon.  De frappuccino’s die in de koelkast stonden waren niet van mij, maar dat hield me niet tegen om elke keer om een slokje te bedelen.  Langzamerhand pikte ik meer slokjes totdat ik er zelf wel een eigen flesje wilde hebben. Nu vind ik de ijskoffies uit de supermarkt nog beste prijzig (zeker die van starkbucks) terwijl ik de qualiteit redelijk vind. Met die gedachten heb ik besloten om zelf mijn eigen overheerlijk Frappuccino te maken. Ik ben eens gaan neuzen op het internet en vond al snel diverse recepten. Zo kan je frappuccino’s maken van roomijs maar ook van ijsblokjes. Van alle recepten die ik heb gelezen heb ik eigen versie gemaakt.

Ingrediënten:

00

Hoeveelheid op basis van 1 persoon.
2 eetlepels Slagroomijs
1 kopje Melk
1 kopje Koffie
smaakmaker (bijvoorbeeld karamelsaus)

Recept

01
Stap 1: Verwarm de melk in een pannetje tot dat het gaat schuimen. Giet de melk in een grote maatbeker

02

Stap 2: Voeg hieraan één kopje koffie toe.

03

Stap 3: Voeg je favoriete smaak toe. Ik ben een echte Zoetekauw en voegde 2 eetlepels karamel toe. Laat de koffie afkoelen op kamer temperatuur.

4

Stap 4: Wanneer de kofiie is afgekoeld, voeg je het ijs toe. Mix alles door elkaar met een staafmixer.

5

Stap 5: Serveer de frappuccino en leuk glas of flesje.

6

Yum yum yum, Drink smakelijk.

 

Ik gebruik dan wel de leuke Starbucks flesje, maar ik kan je vertellen dat zelf gemaakte Frappuccino veel lekkerder smaakt dan wat er origineel in het flesje heeft gezeten. Heerlijk! Wanneer je niet van Koffie houd, kan je de koffie ook verplaatsen door chocomelk. Dat lijkt me ook een lekkere koude dorstlesser.

Dat brengt mij op de vraag voor vandaag: Wat is jou dorstlesser voor een warme zwoele avond?

Liefs, Renate

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Ann 14/07/2014 at 12:11

  Dit lijkt me echt heerlijk, gauw van de week eens uitproberen mjammie nu al trek erin haha

 • Reply Dat Zit Wel Snor » DIY| Sorbet Kleurige Vazen 15/06/2014 at 10:44

  […] gebruikt voor limonade siroop en ijskoffie (misschien herken je het flesje wel van de DIY frappuccino). De flesjes zijn ideaal om vaasjes van te maken, maar ik miste nog wat. Kleur was het antwoord. Om […]

 • Reply Ines 12/06/2014 at 23:41

  Klinkt lekker! Ga ik bewaren 😀

 • Reply Eva 12/06/2014 at 11:43

  Oooh wat heerlijk! Ik wil nú naar de supermarkt voor slagroomijs en karamel!

 • Reply Lauriëtte 12/06/2014 at 08:18

  Hmm lekker! Ik heb die van de Starbucks de afgelopen weken ook veel gedronken omdat ze in de bonus waren bij de Albert Heijn! Normaal gesproken is het inderdaad heel erg duur! Leuk om het zelf te maken! 😀

 • Reply Manon 11/06/2014 at 17:05

  Dat ziet er wel lekker uit

 • Reply Marion 11/06/2014 at 15:54

  Het ziet er prachtig en lekker uit, maar… ik drink mijn koffie alleen heet en zwart 🙂

 • Reply meike 11/06/2014 at 15:17

  Lekkerrrr! En mooi gefotografeerd!

 • Reply Tamara 11/06/2014 at 13:43

  Jammie! Ga ik ook eens maken 😀

 • Reply nenacecilia 11/06/2014 at 12:13

  Ziet er lekker uit, maar ik lust echt geen koffie. Bah ^^

 • Reply Jolet 11/06/2014 at 11:36

  Deze ga ik zeker een keer namaken! Ben heel benieuwd!

 • Reply beautyforgirls 11/06/2014 at 10:37

  Ziet er lekker uit.
  Liefs, xxx

 • Leave a Reply