DIY & Creatie

Visitekaartje Maken

Ik laat vandaag iets heel leuks zien wat ik deze week heb binnen gekregen. Mijn visitekaartjes jeeeeej…  Waarom ik zo blij hiermee ben? omdat ik vorige week veel tijd er in heb gestoken om een mooi kaartje te creëren. Nu zijn ze eindelijk hier en dit deel ik graag met jullie.

Ik vond dat het tijd was om mijn site wat professioneler te promoten.  Wanneer ik mensen enthousiast vertel over mijn site, krijg ik vaak het antwoord dat ze eens een kijkje gaan nemen. Om het te onthouden schrijven ze de url in hun telefoon of op een briefje. Ik vind ik lief, maar ergens weet ik dat veel mensen het gaan vergeten. Ik zou ze graag toch iets tastbaarder willen meegeven. Iets waarbij ze het echt onthouden. Een visitekaartje is daar ideaal voor. Een klein kaartje straalt al veel meer uit dan een verfrommeld hand geschreven briefje.
Toen ik laatst op een zakelijk afspraak was en ik een handgeschreven kaartje overhandigde voelde het wel een beetje knullig. Op zo’n moment wil je graag een goeie indruk achter laten en daar hoort naar mijn mening een gelikt visitekaartje bij. Tijd dus om aan de slag te gaan.

 

9

 

Het ontwerpen:

Het bedenke van het uiterlijk van het visitekaartje kost nogal wat tijd. Het moet je bedrijf of in de geval mijn website promoten, dit gebeurd vaak via een huisstijl. Het moet bij jou passen als persoon wie je bent en boven dat moet het ook nog eens indruk achter laten.

Ik wilde graag een simpel kaartje maar toch met iets extra’s. Zodat het toch iets speciaals en creatiefs uitstraalt. Ik kwam op het idee om plaksnorren te gebruiken als ‘eyecatcher’.  Het maakt het kaartje gelijk aantrekkelijk omdat je graag aan de zachte haren van de snor wilt voelen. Daarnaast is geen één kaartje het zelfde.

2

1Nep snorren plakken

Met de andere kant ben ik wel lang bezig geweest. Dit is namelijk de kant waar alle informatie staat maar net zo aantrekkelijk moet zijn als de voorkant. Na vele schetsen te hebben gemaakt kwam ik uiteindelijk op ingezoomde snorharen. De haren passen goed bij de stijl van het logo en dienen tegelijkertijd als omlijsting.

P1100578Illustratie uitwerking op papier.

Bestellen:

Wanneer je helemaal klaar bent met het ontwerp is het tijd om je kaartje te laten drukken. Ik dacht dat dit wel simpel was, dus ik toetste onschuldig ‘visitekaartje drukken’ in op google. Helaas was het niet zo makkelijk als ik dacht, want (OMG!) wat zijn er hoop drukkerijen met een hoop opties en vele verschillende prijsklassen. Na vele drukkerijen te hebben vergeleken heb ik uiteindelijk een drukkerij gekozen die voor mijn voorkeuren het voordeligst was en betrouwbaarst leek. Voor 20 euro heb ik 100 visite kaartjes laten drukken op 350 gram papier bij  www.drukwerkdeal.nl. De website levert een hele goede service af. Je kan een template downloaden voor adobe indesign waar je het visitekaartje in kan maken. Zo weet je precies hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Na twee dagen had ik het pakketje al in huis en ik hoefde niet eens verzendkosten te betalen.

3Pakketje vol met visitekaartjes

 

Eindresultaat:

Een heeeeeeeeele hoop snorren.

5
4
6
7
8

10
Normaal gesproken laat ik in het weekend een DIY project zien, maar omdat ik zo druk bezig ben geweest met het ontwerpen is het knutselen van andere dingen me ontschoten. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om dit artikel te lezen. Ben je van plan om zelf een visitekaartje of iets anders te ontwerpen maar heb je nog enige vragen? Ik help je graag. Stel je vraag hieronder of je kan altijd via de mail contact met mij opnemen.

Liefs, Renate

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Yvette 24/06/2014 at 22:02

  Echt supervet, heel erg gaaf gedaan. Ik vind je site sowieso erg leuk -> ik volg je 🙂

 • Reply Olga (teamconfetti) 04/06/2014 at 17:42

  Heel heel heel heeeeeeeeeeeeeeeeel leuk!

 • Reply Eva 02/06/2014 at 13:27

  Heel cool geworden!

 • Reply Leoni 02/06/2014 at 09:41

  Wauwww wat super cool! Echt heel mooi gemaakt en super geniaal bedacht! Ik wil er 1!!! 😀

 • Reply nina || happy acorn 02/06/2014 at 08:31

  ah, echt megaleuk!

 • Reply Lisa 01/06/2014 at 13:28

  Haha super leuk bedacht met die ‘ tastbare snor’ erbij!

 • Reply Ines 31/05/2014 at 23:30

  Oh echt geweldig!

 • Reply Isabel 31/05/2014 at 22:19

  Echt heel erg leuk! Past geweldig bij je blog en is enorm creatief, wauw! Ik denk nog niet dat ik visitekaartjes nodig heb, maar als ik wat verder ben hoor je nog van me, haha.

 • Reply Rianne 31/05/2014 at 18:33

  Wat een ontzettend leuk idee om dat zo te doen! Maar wat een werk, al die snorren stuk voor stuk opplakken haha.

 • Reply Sylvia 31/05/2014 at 15:33

  Awhh, wat zijn ze leuk!! 😀

 • Reply Grieke 31/05/2014 at 15:02

  Wat een enorm toffe visitekaartjes!

 • Reply Marion 31/05/2014 at 13:38

  Goed gedaan, zeg. Ziet er heel erg mooi uit!

 • Reply Laura 31/05/2014 at 11:33

  Oh WAUW! Ik vind ze echt super mooi geworden!

 • Reply Mirne 31/05/2014 at 11:30

  Ik vind hem echt heel erg gaaf, die snorren maken het echt af!

 • Reply Mylène 31/05/2014 at 10:47

  Wowwww zeg. Wat gaaf! Ik heb al heel wat visitekaartjes gezien, maar deze vind ik echt heel erg mooi. Die achterkant ziet er gelikt uit en die snor op de voorkant. Briljant bedacht! Ik ben ook bezig met visitekaartjes, maar als ik dit dan zie, durf ik de mijne niet meer af te maken haha

 • Reply Judith 31/05/2014 at 10:37

  Wat onwijs gaaf! Prachtig ontwerp!

 • Reply Judith 31/05/2014 at 10:37

  Wat onwijs gaaf! Prachtig ontwerp!

 • Reply Lauriëtte 31/05/2014 at 10:24

  Super leuk geworden zeg! Zo origineel, echt een eye catcher zo met dat snorretje er op!

 • Reply Daisy 31/05/2014 at 10:11

  Wat verschrikkelijk leuk gedaan zeg!. Ik moet al heel lang visitekaartjes maken maar het is zo lastig iets heel origineels neer te zetten. Dat is jou goed gelukt iig. Erg creatief.

 • Reply Claudia 31/05/2014 at 09:06

  Wauw dat is echt een te gek visitekaartje!

 • Reply Nenacecilia 31/05/2014 at 08:21

  Dit is denk ik echt wel het vetste visitekaartje ooit! 🙂

 • Reply Dina 31/05/2014 at 08:11

  Wauw wat heb je dit mooi gemaakt zeg! Grappig ook met die plaksnorretjes er op.

 • Leave a Reply