Inspiratie

Review | Maak Magazine

Ik heb iets heel leuks wat ik graag met jullie wil delen. Het is namelijk een review over een nieuw geboren Nederlands tijdschrift. Niet zomaar een tijdschrift, maar een DIY tijdschrift. Het heet ‘Maak Magazine‘.

Zelf zeggen ze het volgende er over: Maak magazine is een nieuw Nederlands creatief, doe-het-zelf magazine, vol inspiratie, interviews en tutorials en elk nummer/kwartaal heeft een ander thema!

Dat klinkt veelbelovend en leuk. Daar wilde ik wel meer van weten, zo kocht ik de laatste editie met het thema papier.  P1090614

 

wie
‘Maak Magazine’ is opgericht door drie dames met ieder een andere achtergrond. Zo is Anke, Grafisch Ontwerper van beroep, Anne is blogger en werk ik bij een natuurbeschermingsstichting, en Nikki is juf in het basisonderwijs. Wat ze alle drie gemeen hebben, is dat ze vanaf kleins af aan passie hebben voor creativiteit. Het magazine is daar een voorbeeld van.

Eerste indruk:

Ik heb het magazine besteld via studiozomooi.nl. Na een dag had ik het pakket al in mijn brievenbus liggen. Dat vind ik altijd heel fijn, anders blijf ik maar naar de brievenbus staren. Toen ik het pakket opende zag ik dat er naast het magazine ook allemaal extraatjes in zaten. Super leuk om te krijgen. Er zat onder andere verschillende ansichtkaarten en een stickervel in.

In het tijdschrift kun je verschillende soorten artikelen vinden. Zo vind je verschillende tutorials, collums, interviews , artikelen, inspiratie en gratis DIY project. Al deze onderwerpen houden zich vast aan het thema van de maand. Het meest wat voor mij er uitspringt zijn de tutorials, interviews en natuurlijk de DIY projecten.

goodie'sLeuke Goodies

DIYFoto tutorial, Papieren Voorjaars BLoemen

 Wanneer ik door het tijdschrift bladert valt me gelijk het mooie design op. Het tijdschrift straalt fris en vrolijk uit.Er staan veel mooie foto’s en illustraties in. Zo worden tutorials ondersteund met foto’s. Daar word ik altijd blijf van. Ze zeggen niet voor niks, een foto spreekt meer dan duizend woorden.

Naast de mooie plaatjes en tekeningen blader ik  langs leuke artikelen en interviews.  Een interview vind ik altijd erg leuk om te lezen. Zo krijg je  een kijkje achter de schermen van bijvoorbeeld een designer. Wat mijn enige punt van kritiek is dat de inhoud van mij wat groter mag zijn. Eén a twee bladzijdes worden gevuld met een interview of artikel, waarbij de tekst een grote heeft van lettertype 14. Dat vind ik een beetje zonde. Ik zou zo graag meer willen lezen.

tijdschriftInterview met Joop Bource

printjes
Patroon Vellen

Wat het tijdschrift voor mij zo aantrekkelijk maakt zijn de bijgevoegde DIY, of zoals het tijdschrift omschrijft als “Freebies’. Willekeurig in het tijdschrift vind je verschillende knutsel activiteiten die je ter plekken kunt maken. Zo kan je in het papieren thema een 3D vos vouwen, vogelhuisje van papier maken of knutselen met één van de patroon papiertjes. Ik ben hier heel enthousiast over, zo maak je het tijdschrift lekker actief. Ik heb zitten friemelen aan een vogelhuisje terwijl ik een interview las over Joop Bource.

Conclusie:

Het tijdschrift ziet er mooi verzorgt uit. Dikke pluim voor de vormgeving. De inhoud vind ik interessant, maar wat mij betreft had het iets meer gemogen. Wat me helemaal enthousiast maakt zijn de DIY-projecten. Het tijdschrift komt helemaal tot leven door  de activiteiten die er in zitten. Ik ben zeer fan van de de patroon vellen en knutsel projecten. Ik ben zeer benieuwd wat het volgende thema is. Als dit thema me weer aanspreekt zal ik zeker weer een nummer aanschaffen.

Maak Magazine kost €6,95 en is bij verschillende (web)winkels te koop. (kijk hier voor de verkooppunten)
Neem ook eens een kijkje op de website en blog van Maak Magazine. Je zal daar leuke inspirerende DIY-projecten vinden.

 

Kennen jullie ‘Maak Magazine’ al? of hebben je een tip voor een andere leuk DIY magazines?
Daarnaast ben ik er benieuwd wat jullie van dit artikel vond. Dit was voor het eerst dat ik  een “echt” review deed over een product.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Winactie | Maak Magazine 12/05/2014 at 06:45

  […] Namelijk het tijdschrift ‘Maak Magazine’. Ik schreef hier al eerder een review over (klik hier). Toen was ik er al enthousiast over en dat ben ik nog steeds. Ik vind het heel leuk dat er steeds […]

 • Reply nenacecilia 03/05/2014 at 20:26

  Wat een leuke lay-out heeft het magazine!

 • Reply Ines 02/05/2014 at 19:10

  Ziet er echt een fijn blad uit!

 • Reply Manon 02/05/2014 at 11:57

  Deze magazine kende ik nog helemaal niet!

 • Reply Tamara 02/05/2014 at 09:56

  Wat leuk! Ik kende het magazine nog niet, maar je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt.

 • Reply nina || happy acorn 02/05/2014 at 08:43

  Ah, wat nice! Ziet er wel uit als een tof blad, ik kende het nog niet. Maar ik zou het misschien wel eerder kopen als cadeautje dan voor mezelf, omdat de inhoud misschien wel veel overlapt met blogs en pinterest enzo. Maar goed. O en wat betreft je reviewkwaliteiten: i like, niks op aan te merken (: (maar ik ben geen expert).

 • Leave a Reply