7. Overig, Food

Review | Jam Maken

Als ik in het winkelcentrum loop, heb ik een aantal winkels waar ik altijd naar binnen ga, zelfs als ik niks nodig heb. Kruidvat is daar één van. Meestal kom ik bij de Kruidvat voor de make-up, maar als je in de winkel verder naar achter loopt vind je nog andere leuke, niet beauty gerelateerde spullen. Zo verkoopt de Kruidvat ook speelgoed, accessoires, snoepgoed en home-accessoires.  Ik kijk meestal even in de bak met uitverkoop of er nog leuke goedkope spulletjes bij zitten.  Dit keer viste ik er een heel leuk DIY pakket uit het schap. Het was een pakket om je eigen Jam te maken. Dat maakte mij wel nieuwsgierig en zo rekende ik het product bij de kassa af.

 

1

De verpakking is wat mijn oog trok. Het ziet er zo vrolijk en huiselijk uit. Ik moest vooral lachen om de geïllustreerde vrouw. Het doet me denken aan de perfecte “jaren 60”  huisvrouw, die staat te bakken voor haar man, als die thuis van werk komt. De originele prijs van het pakket was 5 euro. Dit vind ik nogal prijzig en voor die prijs zou ik het niet kopen. Gelukkig voor mij was het pakket dubbel afgeprijsd. Ik kreeg het mee voor de helft van de helft, 1,25 euro dus.

 

2

In het pakket zitten alle benodigdheden om je jam te kunnen verpakken . Ik vind het heel leuk dat er decoratie spulletjes (zoals een geruit stofje of labels) in zitten. Dit maakt het maken van jam toch iets meer speciaal. Het enige wat er aan het jam maken pakket ontbreek zijn de ingrediënten. Dit vind ik wel logisch aangezien de ingrediënten een houdbaarheids-limiet hebben. Het betekend wel dat je nog meer geld kwijt bent. Dat is ook een rede waarom ik het pakket geen 5 euro waard vind.

 

3

In het boekje staan 6 recepten voor het maken van jam. De tekst is kort en bondig is beschreven. Dit maakt het makkelijker om het te onthouden. Let wel op! Het aantal gram wat beschreven staat is bedoel om drie jam potjes te vullen. Dit staat niet aangegeven. Ik volgde netjes het recept en ineens had ik een hele berg met jam. Dit vind ik wel jammer, aangezien ik graag de andere twee potjes met een andere smaak had willen vullen.

 

4

Natuurlijk heb ik het recept uitgeprobeerd. Ik heb gekozen om frambozen jam te maken. Ondanks dat ik nooit jam heb gemaakt ging het maken van de jam heel gemakkelijk. Binnen een half uur was ik klaar. De jam heeft nog wel tijd nodig om goed af te koelen. De volgende dag heb ik expres croissantjes gehaald om het lekker met mijn eigen gemaakte jam op te peuzelen. Het was heerlijk. Eigen gemaakte jam smaakt toch een stuk lekkerder dan een jam uit de supermarkt.

 

5

De potjes heb ik versiert met de bijgevoegde typerende rood wit geruite stof,labels en stickers. Eén van de jam potjes heb ik extra versiert. Deze heb ik aan mijn moeder gegeven voor Moederdag.

 

8

6

7

9

 

Conclusie:
Yam Yam Yam. Dat is mijn conclusie voor dit DIY pakket. Ik vond het maken van de jam heel leuk. Zonder zo’n pakket zou ik het niet snel zelf maken. Wat me over heeft gehaald is dat ik de potjes leuk kan aankleden met stofjes en stickers. Wel vind ik de originele prijs te duur aangezien de ingrediënten er apart bij gekocht moeten worden.  Maar voor 1,25 vind ik het pakket dubbel en dwars waard. Dus wil je ook zo een leuk potje met jam maken? Kijk dan eens even in het aanbiedingsschap bij de Kruidvat.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kaneel-perenjam – Dat Zit Wel Snor 28/01/2016 at 06:33

  […] had al eens eerder jam gemaakt met behulp van een handig DIY-pakket. Ik kan me nog herinneren dat het heel simpel was om jam te maken. Dat blijkt ook maar […]

 • Reply Bertine 16/05/2014 at 00:07

  aah wat cute!!

 • Reply Claudia 15/05/2014 at 20:56

  Wauw wat een geweldig moederdag cadeau!

 • Reply Lauriëtte 15/05/2014 at 20:51

  Mweeh ze hadden het niet bij mijn kruidvat! 🙁

  • Reply Renate 15/05/2014 at 23:47

   Wat jammer zeg. Als ik binnenkort weer in Rotterdam ben, zal ik ook eens voor je kijken.

 • Reply Manon 15/05/2014 at 20:31

  Wat leuk om je eigen jam te maken en het ziet er ook lekker uit zeg!

 • Reply Jolet 15/05/2014 at 19:07

  Leuuk! Ik hou trouwens van de manier waarop jij blogt/foto’s maakt. (:

  • Reply Renate 15/05/2014 at 19:41

   Dankjewel Jolet, super leuk compliment

 • Reply Shanti 15/05/2014 at 18:11

  Haha, ik heb toevallig tijdje geleden met dit pakket in mijn handen gestaan maar hem vanwege de prijs latenliggen . Voor dit prijsje inderdaad zéker de moeite waard.

 • Reply Jessica 15/05/2014 at 17:13

  Wat super leuk! Dit wil ik zeker eens uitproberen

 • Reply Anouck Plume 15/05/2014 at 09:29

  Woo super leuk! Ik eet echt noooit jam. Behalve in frankrijk als ik ergens op een camping ben, waar ze zelf gemaakte jam verkopen bij een oud boerderijtje, want inderdaad: zelf gemaakte jam is veeeeel lekkerder!

 • Reply Lauriëtte 15/05/2014 at 08:36

  Leeeuk! Hoewel ik geen enorme jam fan ben vind ik deze potjes er echt té leuk uitzien! Ga vanmiddag gelijk langs de kruidvat! 😀

 • Leave a Reply