Interieur

Mijn Lievelings Plekjes, Thuis

Fijne tweede Paasdag iedereen. Genieten jullie ook van je extra dagje vrij? Voor vandaag neem ik jullie mee naar mijn huis. Ik zal geen gehele room-tour doen aangezien ik niet alleen woon en ook rekening hou met zijn privacy.  Wel kan ik jullie kleine delen van mijn huis laten zien. Ik heb daarom mijn favorieten plekjes in huis gefotografeerd om aan jullie te laten zien.

Bank

P10902713

De combinatie van onze  olijf groene muur met het canvas met olijven en de bank is zeker mijn nummer één favoriete plek. Het plaatje klopt gewoon. De kleur van de muur laat het canvas en de bank naar voren komen, maar met de groene kussentjes komt alles toch tot een geheel. Ik kan er dus ook echt van genieten om alle kussentjes op te schudden en recht te zetten.

Kokosnoot Palm

P1090249

P1090252

Ik vertelde al een keer dat wij het liefst een jungle boomhut van ons huis maken. We hebben daarom veel planten in huis staan. Het oogt natuurlijk en fris. Sinds afgelopen week hebben we in nieuwe aanwinst.  Het zijn twee kokosnoot palmen. De plant bestaat uit een kokosnoot et daaruit groeit een stengel met bladeren. Hoe cool is dat!? Ik heb  nog nooit zoiets eerder gezien. Ik ben benieuwd hoe de palmen gaan worden als ze groter groeien. Nu raken de bovenste bladeren al het topje van mijn kruin.

Knuffel Kleed

P1090501

b

P1090499a
Voor de bank ligt een lekker zacht schapen kleed. Wanneer de zonnestralen op het kleed vallen vind ik het heerlijk om op het kleed te liggen.  Wanneer ik dit doe, komt er gelijk een knuffeldier op me af gehuppeld. Django houdt heel erg van knuffelen en vooral van kopjes geven. Zelf hoef ik vrij weinig te doen. Dus lig ik lekker in het zonnetje en laat mijn hoofd knuffelen en masseren door haar lieve zachte haartjes. Vandaar dat ik het kleed een knuffel kleed noem.

Papieren Chandelier

P1090271
P1080291

Deze papieren kroonluchter hangt boven mijn eettafel. Het is zelf gemaakt van bladzijdes van een woordenboek. Voor een schoolproject organiseren ik samen met een paar klasgenoten DIY Workshops. Hiervoor zoeken we verschillende DIY projecten van internet of bedenken zelf workshop. Deze worden dan gegeven tijdens een workshop dag. Een voorbeeld wat één van de DIY projecten die je zou kunnen doen is zo’n lamp maken. Deze lamp heb ik als voorbeeld gemaakt, maar voorlopig hangt die nog mooi te zijn in mijn huiskamer.

Wereldkaart Salontafel

P1090521
P10905212
P1090518

Deze salontafel kon je zien in mijn DIY-project Wereldkaart tafelblad. Waarbij ik ik liet zien hoe je op een tafelblad een wereldkaart (of ander soort poster)  kan maken. Ik ben nog steeds heel blij met de tafel. Het staat zo mooi in onze huiskamer. Zeker in combinatie met de olijf groene muur en kussentjes. Daarnaast heb ik een heel tof doosje gekregen wat er perfect bijpast. Het doosje ziet er een beetje angstaanjagend uit, maar dat komt omdat het een piraten schatkist is. Wat weer perfect bij mij past. Misschien wist je het nog niet, maar ik ben een piraat. Mijn naam is namelijk RenatePirate, Arrr. In ieder geval, in het schatkistje zitten diamanten en geurkaasjes. Deze piraat houd naast van glimmende voorwerpen ook van lekkere geurtjes.

 

Dit waren mijn vijf lievelings plekjes in mijn huis. Wat mij opviel na het maken van deze lijst, is dat alle plekjes in mijn huiskamer bevinden. Dit is voor mij de fijnste plek om te zijn. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een kijkje te nemen achter de schermen. Graag hoor ik van je of je vaker een persoonlijker artikel willen zien.  Daarnaast ben ik benieuwd wat jouw favorieten plekjes zijn in huis? Nog een fijne paasdag

Liefs,

Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Opgesnord | Zwevende boekenplanken 06/09/2014 at 06:31

  […] ik grote plannen met de inrichting. Vele van die plannen zijn waargemaakt, (zie mijn artikel van Mijn Lievelings Plekjes, Thuis) maar er zijn ook ideeën in de vergetelheid geraakt. Het stof waaide op toen ik aan het […]

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Opgesnord | Bloempotjes 28/04/2014 at 06:33

  […] naar smaak. Ik kan echt genieten om alles mooi te maken, zoals je hebt kunnen zien in het artikel ‘Mijn Lievelings plekjes, Thuis’. Sinds ik op mezelf woon ben ik ook meer bezig geweest met tuinieren. Nouja, tuinieren is een groot […]

 • Reply Shanti 24/04/2014 at 18:22

  Wat een leuke dingetjes allemaal! Ik vind jou kokosnootpalm echt GENIAAL!

 • Reply Dat Zit Wel Snor » 1 2 3 DIY | Muursticker 23/04/2014 at 06:31

  […] aan tijdens het veranderen van de opstelling.  Maandag hebben jullie in het artikel ‘ Mijn Lievelings Plekjes, Thuis ‘ mijn mooie olijf groene muur gezien met daaraan het olijven canvas. Het probleem is dat door de […]

 • Reply Isabel 21/04/2014 at 17:32

  Wat leuk om te zien! De tafel vind ik het leukst 🙂

 • Reply Manon 21/04/2014 at 11:53

  Super leuk zeg en wat is die foto schattig met jou en je kat!

 • Reply Dina 21/04/2014 at 10:19

  Wat een mooie kussentjes heb je op de bank! 🙂

 • Reply nenacecilia 21/04/2014 at 09:32

  Die tafel en lamp zijn echt superleuk!

 • Leave a Reply