DIY & Creatie, Interieur

1 2 3 DIY | Muursticker

Eens in de zoveel tijd ben ik de opstelling van de huiskamer  zat en gooi ik de boel om. Ik hou ervan om het interieur te veranderen. Nu liep ik alleen tegen één probleempje aan tijdens het veranderen van de opstelling.  Maandag hebben jullie in het artikel ‘ Mijn Lievelings Plekjes, Thuis ‘ mijn mooie olijf groene muur gezien met daaraan het olijven canvas. Het probleem is dat door de verandering het canvas in de weg hing. Nu is het canvas makkelijk weg te halen, dat was niet het probleem. Het probleem waar ik tegen aan liep is dat er een schroef in mijn muur zat en de verf van de muur  achter het canvas beschadigd was. Tja, dat is natuurlijk niet zo mooi om tegenaan te kijken. Ik kwam met de oplossing om over die plekken muurstickers te plakken. Omdat deze opstelling maar voor tijdelijk is (de meubels staan inmiddels weer terug, haha) wilde ik niks definitief op de muur plakken. Daarom heb ik besloten om zelf tijdelijke muurstickers te maken. Kijk mee voor deze Simpele DIY.

 8

P10801045De gaten en schroeven die ik wil bedekken

Wat heb je nodig:

P1080104

Dummie: € 1,00 verkrijgbaar bij Kruidvat
Schaar: € 0,49 verkrijgbaar bij Action
Potlood: € 0,12 verkrijgbaar de kantoorartikelen verkooppunten, bijvoorbeeld Valeda.nl
Tijdschriften: € 0,00 gratis folders Totaal: € 1,61

Stappenplan:

1

Stap 1: Kies een pagina uit een tijdschrift wat jou aanspreekt. Ik koos voor een  afbeelding met vrolijke kleuren en patronen.

2a

Stap 2: Bedenk een figuur die je op je muur wil plakken en teken deze op het blad. Vind je het moeilijk om zelf een figuurtje te teken uit de losse pols. Dan heb ik een trucje voor je. Zoek je illustratie op het internet. Voor de vogel afbeelding gebruikte ik de zoektermen ‘bird silhoutte’. Wanneer je een afbeelding gevonden hebt, sla je deze op. Open de afbeelding en zet het op de juiste grote. Nu komt mijn trucje. Je beeldscherm geeft licht waardoor het functioneert als een lichtbak.  Je kunt het licht zien doorschijnen door je blaadje. Als je een blaadje op je scherm legt zie je de afbeelding van je beeldscherm doorschijnen op je blaadje. Het is dus heel makkelijk om zo een afbeelding over te trekken.

3

Stap 3: Knip je afbeelding uit.

4

Stap 4: Kneed een balletje dummie en plak het op de achterkant van je afbeelding. Door de dummie is het een makkelijke en tijdelijke oplossing om die lelijke gaten te bedekken. Voor diegene die dummie niet kennen, het lijkt erg op kneedgum. Het is een gum/klei-achtige substantie dat een beetje plakkerig is. Dummie kan je aan de muur plakken en afhalen zonder dat er plak resten achter blijven zoals bij plakband.

6

Stap 5: Plak door middel van de dummie je muurdecoratie aan de de muur.

Eindresultaat:

5

8

De vogels hebben een paar maanden aan de muur gehangen. Toen was ik de opstelling alweer zat en heb ik alles weer terug geschoven. Nu zit er weer over na te denken om de slaapkamer te veranderen. Hou jij er ook van je interieur te veranderen?

Liefs,

Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Erwin 07/06/2017 at 07:23

  Dit is echt een super leuke DIY!

 • Reply Thebeautydelivery 24/04/2014 at 22:15

  Geweldige diy!! Ontzettend leuke blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! love your diy’s<3

 • Reply Ines 24/04/2014 at 21:12

  Nooit gedacht dat het zo gemakkelijk kon zijn om je interieur er anders te laten uitzien 😀 Leuk!

 • Reply Danielleeee 23/04/2014 at 18:26

  Wat een super leuk en goed idee !

 • Reply Manon 23/04/2014 at 11:14

  Wat een leuke stickers, dat fleurt gelijk op!

 • Reply nenacecilia 23/04/2014 at 10:25

  Die vogels zijn echt superleuk gevonden!

 • Reply Laura 23/04/2014 at 10:10

  Oh wauw! Super leuk bedacht. Ziet er ook heel mooi uit.

 • Reply Manon 23/04/2014 at 08:54

  Wat leuk zeg! Dit zie ik wel voor me bij mij op de slaapkamer aan de muur 🙂

 • Reply Wendy 23/04/2014 at 08:53

  Leuk gedaan. Ik heb thuis carbon papier liggen. Ook ideaal om iets over te treken.

 • Leave a Reply