7. Overig, DIY & Creatie

1 2 3 DIY | Sterren Bericht

Hier is die dan. De laatste dag van het jaar. Het begint hier al aardig hard te knallen buiten. Zelf vind ik de grote knallers en bommen die worden afgestoken niet zo prettig. Ik schrik me dan altijd een hoedje. Ik vind het wel heel mooi om naar al het siervuurwerk te kijken. Dit jaar zal ik zelf niet zoveel vuurwerk afsteken. Stiekem ben ik nog een kind van binnen. Ik heb een groot kinderpakket gekocht bij de Hema. Lekker spelen met het confetti kanon en natuurlijk niet vergeten de megasupersterren. Onderschat deze sterretjes niet. Je kan er hele leuke dingen mee maken. Voor iedereen die vanavond sterretjes afsteekt heb ik deze hele simpele en hele leuke DIY om het nieuwe jaar te vieren.

begin3

 

 

Ik heb geen foto’s van het materiaal en de stappen gemaakt, omdat het heel simpel is en het allemaal voor zich spreekt.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt zijn sterretjes en een een camera. Dit kan  je fototoestel zijn maar het kan ook prima met je camera op je telefoon.Sterretjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de Action. Hier verkopen ze pakjes met 80 sterretjes voor 1 euro.

Stappen:

stap 1: Ga op een donkere plek staan. Zet je camera op een stabiele ondergrond. Dit kan een statief zijn of op een muurtje.
Stap 2: Zet je camera op nacht modus of stel een lange sluitertijd in. Dit zorgt ervoor dat de lens van de camera voor een langere tijd open blijft staan en zo meer ligt opvangt.  BELANGRIJK! gebruik geen flits.
Stap 3: Ga nu voor de camera staan en steek je sterretje aan. Met je sterretje maak je een vormpje in de lucht. De lucht is jou tekenpapier en het sterretjes is je potlood. Hoe sneller je het stokje beweegt, hoe dichter de lijnen op elkaar komen te staan.
Stap 4: Maak een foto en laat je verrassen door de figuren die er uit komen.

Eindresultaat: 

o

Eerste poging.

snorMijn poging tot een snor.

hartOok leuk om een filter over je foto heen te gebruiken.

love2014

Mijn persoonlijke favoriet. Maak meerdere foto’s en plak deze naast elkaar vast. 

Niet alleen ik maar ook mijn vriend vond dit heel leuk om te doen, dus wanneer je je deze avond verveelt sleur je vrienden of familie mee naar buiten en maak één groot sterren bericht.  Heb je leuke foto’s gemaakt? Ik vind het altijd leuk om jullie eindresultaat te zien. Je kan ze bijvoorbeeld met mij delen op instagram. Ik wens jullie allemaal een heel leuk Oud & Nieuw. Moge we elkaar weer zien in het nieuwe jaar.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lisa 01/01/2014 at 15:11

  Zo, lijkt me nog best moeilijk! Ook leuk voor op een kaartje, zo’n foto. Liefs

 • Reply Maartje 01/01/2014 at 13:04

  Dat ziet er leuk uit! Gelukkig nieuw jaar nog:)

 • Reply Josephine 31/12/2013 at 16:10

  Aah wat leuk, vooral de laatste zo alles bij elkaar!

 • Reply lena 31/12/2013 at 13:16

  wow supercool! ga ik vanavond zelf ook proberen

 • Reply Marloes 31/12/2013 at 11:12

  Haha! Die snor is nog best wel goed gelukt! Leuk idee!

 • Reply Sylvia 31/12/2013 at 10:47

  Supertof! Je foto’s zijn goed gelukt 🙂

 • Reply Isabel 31/12/2013 at 10:20

  Ohh gaaf! Ziet er echt leuk uit. Happy new year alvast!

 • Reply beautyforgirls 31/12/2013 at 09:44

  Wat een leuk idee.
  Liefs, xxx

 • Leave a Reply